Bomboane Raw Vegane – Rețetă Vegană Rapidă

Bomboane Raw Vegane – Rețetă Vegană Rapidă

Ce ziceți de niște bomboane raw vegane pentru weekend? Sunt atât de ușor de făcut și sunt atât de bune! Bineînțeles, dacă ne-ați cunoscut de la începuturile Sara Green, știți că noi v-am delectat cu bomboane foarte bune. Chiar le avem pe cele cu whiskey de care toată lumea este încântată.

De ce deserturi raw vegane?

Întotdeauna deserturile raw vegane ni s-au părut nu doar delicioase, dar și sățioase. Din 2-3 bomboane raw vegane te saturi repede și îți satisfaci pofta de dulce. Unde mai pui că pot fi transformate într-un desert proteic dacă adăugăm și pudră proteică vegană. Și astfel pot fi luate la pachet și savurate după un antrenament fizic.

Din câteva ingrediente simple și nutritive ies niște deserturi raw vegane de te lingi pe degete. Și unde mai pui că nu au nici zahăr procesat, ci doar zahărul natural din fructele de curmale.

Nucile caju sunt o bună sursă proteică vegetală, conțin magneziu care ne ajută să avem o stare psihică bună, iar curmalele sunt bogate în fibre, de aici și senzația de sațietate, și conțin și ceva minerale benefice funcționării corpului uman: mangan, potasiu și cupru.

Rețetă de bomboane raw vegane

Ingrediente:

150 grame nuci caju/migdale + extra pentru decorat (30-40 grame nuci caju mărunțite sau fulgi de cocos)

150 grame curmale fără sâmburi

2 lingurițe unt de arahide

2 lingurițe cacao pudră + extra pentru decorat

1 linguriță extract de vanilie

un praf de sare

Preparare:

Nucile caju și curmalele se mărunțesc bine într-un robot de bucătărie. Se adaugă peste ele untul de arahide, cacaoa pudră, extractul de vanilie și praful de sare și se mixează până se formează un aluat modelabil.

Se ia câte puțin din amestecul format și se formează între palme o bilă care se dă prin caju mărunțit sau prin cacao pudră sau chiar prin fulgi de cocos.

Bilele formate se pun într-un recipient și se dau la frigider pentru cel puțin o oră, pentru a se întări puțin. 

Se păstrează la rece și se servesc cu măsură! 


Postare veche Post nou