7 Idei Pentru Un Crăciun Eco-Friendly

7 Idei Pentru Un Crăciun Eco-Friendly

Principala problemă pentru a un Crăciun eco-friendly o reprezintă bradul de împodobit. Pentru că majoritatea consideră că bradul nu trebuie să lipsească din casă, haideți să vedem ce soluții găsim. Un Crăciun eco-friendly nu este salvat doar de o alternativă la bradul de împodobit, ci și de decorațiuni naturale, de suporturile și lumânările parfumate șamd.

Crăciun eco-friendly

Brad pentru un Crăciun eco-friendly

Ce alternative eco-friendly avem pentru bradul de Crăciun? În primul rând, dacă nu vrem să renunțăm la mirosul de brad natural, optăm tot pentru un brad natural. Păi suntem eco sau nu? Bineînțeles! Optăm pentru un brad natural în ghiveci pe care îl putem replanta într-o zonă de munte, poate chiar într-o zonă care a fost defrișată. Astfel ne bucurăm de miros de brad și facem și o faptă bună. 

O altă alternativă de brad pentru un Crăciun eco-friendly este un brad ecologic făcut de la zero. Fie putem recurge la un desen pe un perete al casei, fie putem contura pe perete un brad dintr-o instalație luminoasă. Putem construi un mic brăduț din cartoane reciclate sau din materiale lemnoase și astfel avem un brad pe care îl folosim mai mulți ani la rând. 

Decorațiuni pentru bradul de Crăciun

Decorațiunile pentru brad pot fi făcute din fructe uscate, din felii de fructe uscate, din conuri de brad culese la o scurtă plimbare, din hârtie rămasă de la diverse ambalaje, iar aici apelăm la reciclarea creativă. Puteți păstra hârtia de la cadourile primite și astfel o folosiți la decorațiuni. Internetul abundă de tutoriale creative, trebuie doar să vă luați un pic de timp pentru a le urmări.

Coronițe pentru Crăciun

Frumoasele coronițe de Crăciun cu care ne-am obișnuit sunt făcute, de obicei, din ramuri de brad. Fie putem strânge crenguțe uscate, fie conuri de brad sau putem face o coroniță din plante aromatice, precum rozmarin sau dafin. O dată ce coronița din plante aromatice se va usca, putem folosi plantele pentru aromatizarea mâncărurilor. Pe principiul: Nimic nu se aruncă, totul se transformă.

Suporturi pentru lumânări

Putem face niște suporturi pentru lumânări deosebite. Ne putem folosi de borcane rămase prin bucătărie și le putem înfrumuseța fie pictându-le, lipind pe ele crenguțe, frunze uscate sau alte materiale naturale. Putem face suporturi pentru lumânări din sticle rămase de la diverse băuturi pe care să lipim panglici colorate, hârtie de cadouri sau le putem lăsa să se decoreze natural de la ceara topită.

Ghirlande pentru împodobit casa

Ce ați zice de un parfum natural provenind de la portocale uscate, de la bețișoare de scorțișoară sau de la conuri de brad? Toate acestea pot fi prinse de-a lungul unei panglici decorative pe care o transformăm în ghirlandă și o atârnăm undeva în casă. Bineînțeles, cu toții cred că vă aduceți aminte că la lucru manual făceam ghirlande din hârtie. Pur și simplu formam niște inele pe care le prindeam între ele cu lipici și întindeam apoi metri de ghirlandă colorată. Iată că și hârtia poate fi folosită creativ.

Felicitări pentru cei dragi

Putem apela cu încredere la o librărie sau la un shop de papetărie pentru a cumpăra niște felicitări pentru cei dragi, dar de ce nu ne-am încerca și noi talentul? Putem lua hârtie mai groasă pe care să ne exprimăm talentul pictând ceva sau putem lipi simboluri de Crăciun: un brad decupat dintr-o revistă, un glob, o panglică sub forma unui brad sau ce vreți voi. 

Cadouri practice și eco friendly

Pentru a vă susține în acest demers pentru un Crăciun eco-friendly, puteți face cadouri care să inspire pe mai departe. Puteți dărui o sticlă de apă reutilizabilă, paie din inox, cadouri făcute de mâinile voastre, precum o dulceață, un sos de paste delicios sau orice știți că iubesc cei dragi din tot ceea ce le pregătiți de obicei. Pe lista cadourilor eco friendly puteți include cosmetice naturale, precum săpunuri din ingrediente naturale, ape florale, lucruri pentru casă, cum ar fi o lenjerie de pat din in sau bumbac și multe altele.

Amprenta darurilor făurite de mâinile noastre pot avea un impact mult mai mare și pot fi nu doar o alternativă la un Crăciun eco-friendly, ci și o amintire extrem de plăcută pentru cei dragi nouă. Nu trebuie să fim integral eco friendly, ci atât cât simțim și putem. Uneori efortul depus într-o direcție poate îngreuna procesul în sine mai mult, așa că vă recomand să faceți atât cât puteți. Dacă ați introdus cel puțin un obicei eco-friendly, precum un brad de Crăciun replantabil, tot veți contribui pozitiv. 


Postare veche Post nou