5 Idei De Rețete De Burgeri Vegani

5 Idei De Rețete De Burgeri Vegani

A spus cineva rețete de burgeri vegani? Ooo, păi hai să explorăm un pic și să vedem ce ne scoate în cale internetul. Pentru că și noi avem în meniul nostru burgeri vegani, însă nu vrem să divulgăm rețetele, am zis să ne lăsăm un pic inspirați de câțiva bloggeri culinari.

Rețete de burgeri vegani de pe meleaguri românești

rețete de burgeri vegani

Pentru o știm de ceva vreme și chiar a făcut un curs de bucătărie vegană, hai să vedem cu ce ne surprinde Floriana Secui de la Dolce Far Verde.

Așa cum spune și ea, noi nu prea știm să existe rețete de burgeri vegani care să nu placă. Am descoperit pe blogul ei această rețetă de burger vegan cu năut și linte. Arată extrem de bine și poate fi făcută într-o cantitate mai mare. De ce? Pentru că o puteți păstra la congelator și o puteți folosi când aveți poftă de un burger vegan.

Principalele ingrediente ale rețetei sunt năutul și lintea verde. Aceste fiind mai făinoase, aveți nevoie de cel puțin un ingredient care să le lege bine pentru a nu se sfărâma chifteaua de burger. În rețetă se recomandă tărâțea de psyllium, însă puteți folosi cu brio semințe de chia sau de in. Condimentat ușor cu usturoi și ierburi aromatice proaspete, burgerul vegan pregătit de Floriana pare un succes garantat.

burger vegan dolce far verde

Tot pe blogul Florianei am mai descoperit și acest burger. De data aceasta este un burger cu linte și quinoa, care arată la fel de bine ca primul. Floriana susține o alimentație sănătoasă și este adepta cât mai multor verdețuri. Dacă o urmăriți, veți vedea că ea include în rețetele ei microplantele, dar și alte alimente sănătoase.

Rețete de burgeri vegani de la bloggeri culinari internaționali

The Spruce Eats are o rețetă excelentă de burger vegan cu ciuperci și fasole pinto. În rețeta lui folosește un înlocuitor de ou, care poate însemna semințe de in, de chia, psyllium, fulgi de ovăz sau orice vă place. Rețeta este una foarte simplă, legumele se călesc ușor, se amestecă cu boabele de fasole și se formează o compoziție modelabilă. Burgerii formați nu trebuie să fie nici prea subțiri, dar nici prea groși.

Până și Jamie Oliver a făcut un burger vegan și pare că este o combinație interesantă. Năut și porumb dulce, amestecate cu coriandru proaspăt și coriandru boabe, chimion și paprika sună chiar delicios. Ingredientele nu sunt multe, dar atât cât să ofere savoare și prospețime. 

Pe site-ul BBC Good Food am găsit printre tot felul de rețete de burgeri vegani și o rețetă de burger din tofu afumat și cartofi dulci. Combinația de ingrediente este apetisantă, folosește câteva condimente de bază și la final burgerul este îmbrăcat într-o crustă prăjită. 

Cu siguranță că toți burgerii vegani sunt delicioși. Adevărul este că bucătăria vegană are foarte multe opțiuni, iar condimentele sunt cele mai importante. Din câteva condimente potrivite putem scoate un fel de mâncare super gustos, iar dacă vorbim de burgeri, aici opțiunile par infinite. 

Voi ați fost curioși să testați în bucătăria voastră rețete de burgeri vegani?


Postare veche Post nou