We show up when FOOD meets LOVE.

We consider that it's all about the life in our food and the food in our life. This is one of the major ignored key of a fulfilled life.

Our story begins inside the family and continues with YOU.

Despre noi

. Povestea noastra desi ia nastere in mijlocul familiei, incepe intamplator cu mult timp inainte.
 
Pe cand Alexandra era insarcinata cu Sara, viitorul tata, Alex, “intamplator” lucra in industria alimentara deja de patru ani. Intamplator se ocupa chiar de productia de preparate de tip “ready-meal” pe care le gasim la tot pasul in magazine. Si la fel de intamplator avusese oportunitatea sa mearga in sectii de procesare a carnii (de unde vin toate preparatele de tip mezeluri) si ca tacamul sa fie complet a vizitat si sectie de procesare a produselor lactate, toate completand o experienta care i-a schimbat viata complet.

Crescut cu “mananca bucatita, lasa restul, sau, mananca din ciorba carnita si lasa legumele, ajunsesem sa mananc carne la orice masa si ce nu avea carne, nu mancam pentru ca nu era de mine.”. La inceptul activitatii in departamentul de calitate al sectiei de productie, mi se parea ca am ajuns in locul potrivit: carne din plin, preparate frumoase, aspectoase si foarte gustoase si mai mult de atat in fisa postului trebuia sa gust din toate. Ce mai bucurie: pui sanghai, gratar de purcel, piept de pui la gratar, aripioare picante, snitel de porc, toate fragede, calde, frumos rumenite, ti se topesc in gura.

Si desi in timpul facultatii putea sa jure ca nu va activa niciodata in acest domeniu, facultatea de control si expertiza a produselor alimentare impreuna cu masteratul in managementul calitatii, l-au determinat pe Alex sa fie tot mai atent la ce mananca si cum sunt procesate, ambulate, pastrate produsele alimentare.

Intamplarea continua insa cu mult promovata Vinerea Neagra, care ii aduce lui Alex in maini cartea care i-a schimbat intreaga paradigma despre alimentatie, in ciuda studiului si experientei de peste 8 ani de zile in industria alimentara romneasca: “Studiul China”, “Studiul care poate fi considerat Grand-Prix-ul in epidemiologie – New York Times”.

Si cum nimic nu este intamplator, povestea noastra se contureaza pe de o parte datorita acestei schimbari brutale a intregii sale realitati cu privire la alimentatie si mai ales la alimentatia sanatoasa si de cealalta parte datorita motivatiei puternice a lui Alex de a-i oferi propriul exemplu, viitoarei sale fiice, Sara.

|Asftel, a inceput sa-i incolteasca in minte si sa se contureze ideea a ceva nou, unic si inovativ in Romania: mancare sanatoasa, de origine vegetala, foarte gustoasa si servita rapid.

Asa se face ca in anul 2015 ia nastere proiectul Sara Green, care la doar cateva luni de la deschidere primeste si premiul special “Pentru cea mai buna idee vegetariana” titlul si onoarea de a fi “Primul Fast Food Veg din Romania”, acordat de Asociatia Vegetarienilor din Romania (http://asociatiaveg.ro/2016/04/20/sara-green-primul-fast-food-vegan-din-romania/).

Iar premiul ne-a oferit increderea ca suntem pe drumul cel bun si ca de aici abia incepe cu adevarat jocul.

Iar timpul ne-a confirmat ceea ce a spus odata Hipocrate: „Există, într-adevăr, două lucruri: să ştii şi să crezi că ştii. A şti înseamnă ştiinţă. A crede că ştii este ignoranţă". De aceea, scopul nostru, al intregii echipe Sara Green este să vă arătam ceea ce noi am ajuns să ştim din interiorul industriei alimentare, sa disecam si sa divizam, sa analizam si apoi sa recream totul in modul nostru propriu: sa cream produse  sanatoase, curate (fara aditivi alimentari, conservanti, coloranti, etc), foarte gustoase  si mai ales pregatite cu dragoste, ca pentru copilul nostru, din materii prime de origine vegetala.

Astfel, prin proiectul nostru, “Sara Green”, am intentionat sa aducem pepiata un concept revolutionar: o imbinare perfecta intre nutritive si placerea gustului: “Health made tasty” (imi place ideea de sanatate – mancare sanatoasa- facuta/transformata in gustoasa si placuta).

Feedback-ul si testimonialele ne atesta implinirea obiectivului pana in acest moment.
Insa noi ne dorim mai mult: sa ii ajutam pe toti oamenii care isi doresc sa produca o schimbare (la orice nivel ar fi aceasta) sa inceapa cu ei insisi: sa isi schimbe obiceiurile alimentare, sa invete cum sa se alimenteze corespunzator si mai ales cum sa nu faca concesii de la placerea gustului.

Avem intr-adevar o viata, de ce sa nu ne bucuram de toata si sa fim sanatosi pe tot parcursul ei?
Despre noi
Povestea noastra desi ia nastere in mijlocul familiei, incepe intamplator cu mult timp inainte.
 
Pe cand Alexandra era insarcinata cu Sara, viitorul tata, Alex, “intamplator” lucra in industria alimentara deja de patru ani. Intamplator se ocupa chiar de productia de preparate de tip “ready-meal” pe care le gasim la tot pasul in magazine. Si la fel de intamplator avusese oportunitatea sa mearga in sectii de procesare a carnii (de unde vin toate preparatele de tip mezeluri) si ca tacamul sa fie complet a vizitat si sectie de procesare a produselor lactate, toate completand o experienta care i-a schimbat viata complet.

Crescut cu “mananca bucatita, lasa restul, sau, mananca din ciorba carnita si lasa legumele, ajunsesem sa mananc carne la orice masa si ce nu avea carne, nu mancam pentru ca nu era de mine.”. La inceptul activitatii in departamentul de calitate al sectiei de productie, mi se parea ca am ajuns in locul potrivit: carne din plin, preparate frumoase, aspectoase si foarte gustoase si mai mult de atat in fisa postului trebuia sa gust din toate. Ce mai bucurie: pui sanghai, gratar de purcel, piept de pui la gratar, aripioare picante, snitel de porc, toate fragede, calde, frumos rumenite, ti se topesc in gura.

Si desi in timpul facultatii putea sa jure ca nu va activa niciodata in acest domeniu, facultatea de control si expertiza a produselor alimentare impreuna cu masteratul in managementul calitatii, l-au determinat pe Alex sa fie tot mai atent la ce mananca si cum sunt procesate, ambulate, pastrate produsele alimentare.

Intamplarea continua insa cu mult promovata Vinerea Neagra, care ii aduce lui Alex in maini cartea care i-a schimbat intreaga paradigma despre alimentatie, in ciuda studiului si experientei de peste 8 ani de zile in industria alimentara romneasca: “Studiul China”, “Studiul care poate fi considerat Grand-Prix-ul in epidemiologie – New York Times”.

Si cum nimic nu este intamplator, povestea noastra se contureaza pe de o parte datorita acestei schimbari brutale a intregii sale realitati cu privire la alimentatie si mai ales la alimentatia sanatoasa si de cealalta parte datorita motivatiei puternice a lui Alex de a-i oferi propriul exemplu, viitoarei sale fiice, Sara.

|Asftel, a inceput sa-i incolteasca in minte si sa se contureze ideea a ceva nou, unic si inovativ in Romania: mancare sanatoasa, de origine vegetala, foarte gustoasa si servita rapid.

Asa se face ca in anul 2015 ia nastere proiectul Sara Green, care la doar cateva luni de la deschidere primeste si premiul special “Pentru cea mai buna idee vegetariana” titlul si onoarea de a fi “Primul Fast Food Veg din Romania”, acordat de Asociatia Vegetarienilor din Romania (http://asociatiaveg.ro/2016/04/20/sara-green-primul-fast-food-vegan-din-romania/).

Iar premiul ne-a oferit increderea ca suntem pe drumul cel bun si ca de aici abia incepe cu adevarat jocul.

Iar timpul ne-a confirmat ceea ce a spus odata Hipocrate: „Există, într-adevăr, două lucruri: să ştii şi să crezi că ştii. A şti înseamnă ştiinţă. A crede că ştii este ignoranţă". De aceea, scopul nostru, al intregii echipe Sara Green este să vă arătam ceea ce noi am ajuns să ştim din interiorul industriei alimentare, sa disecam si sa divizam, sa analizam si apoi sa recream totul in modul nostru propriu: sa cream produse  sanatoase, curate (fara aditivi alimentari, conservanti, coloranti, etc), foarte gustoase  si mai ales pregatite cu dragoste, ca pentru copilul nostru, din materii prime de origine vegetala.

Astfel, prin proiectul nostru, “Sara Green”, am intentionat sa aducem pepiata un concept revolutionar: o imbinare perfecta intre nutritive si placerea gustului: “Health made tasty” (imi place ideea de sanatate – mancare sanatoasa- facuta/transformata in gustoasa si placuta).

Feedback-ul si testimonialele ne atesta implinirea obiectivului pana in acest moment.
Insa noi ne dorim mai mult: sa ii ajutam pe toti oamenii care isi doresc sa produca o schimbare (la orice nivel ar fi aceasta) sa inceapa cu ei insisi: sa isi schimbe obiceiurile alimentare, sa invete cum sa se alimenteze corespunzator si mai ales cum sa nu faca concesii de la placerea gustului.

Avem intr-adevar o viata, de ce sa nu ne bucuram de toata si sa fim sanatosi pe tot parcursul ei?

Please publish modules in offcanvas position.