Pizza vegană

Mâinile sus cine are poftă de o pizza vegană delicioasă! Poate părea ceva complicat, însă ai nevoie de puțin timp la dispoziție, de o brânză vegană bună și de răbdare. Ingredientele pot fi diferite de cele din rețetă, te poți juca și cu tipuri diferite de brânză vegană, totul stă în imaginația ta.

Ingrediente pentru două pizza:

200 grame brânză vegană feliată (găsiți aici)

200 grame sos de roșii pentru pizza (rezultat dintr-o conservă de roșii bucăți mixată bine la blender cu sare, piper și oregano uscat)

2 ardei grași roșii tăiați rondele

150 grame ciuperci feliate

2 cepe medii tocate fulgi

câteva frunze de busuioc proaspăt

o mână de spanac verde

Ingrediente aluat pizza vegană:

440 grame făină albă + extra, la nevoie

360 ml apă călduță

2 linguri ulei de măsline

7 grame drojdie uscată

1 linguriță zahăr

un praf de sare

Preparare aluat pizza vegană:

Drojdia uscată și zahărul se pun în apa călduță, se amestecă bine și se lasă deoparte pentru 5 minute.

Într-un bol încăpător se pune făina peste care se toarnă mixul de apă și drojdie, sarea și uleiul de măsline, apoi se amestecă și se frământă până se formează aluatul. Dacă aluatul este prea umed, în funcție de cât de mult absoarbe făina și ce tip este aceasta, se mai adaugă făină.

Aluatul rezultat se transferă pe masă și se frământă bine timp de 10-15 minute, apoi se transferă într-un bol curat tapetat cu făină. Bolul se acoperă cu un prosop curat sau folie alimentară și se lasă aluatul să dospească timp de 1-2 ore la loc cald.

Când aluatul și-a dublat sau chiar triplat volumul, se împarte în două părți și se modelează două aluaturi de pizza, dar nu foarte subțiri căci se vor usca la coacere.

Cuptorul se preîncălzește la 250˚C. Trebuie să fie bine încălzit înainte de a băga pizza la copt.

Aluaturile rezultate se așează în două tăvi și peste ele se întinde sosul de roșii, apoi se pune brânza vegană și restul legumelor tăiate. Spanacul îl puteți păstra pentru momentul când scoateți pizza din cuptor sau îl puneți pe pizza crudă sub legumele tăiate, căci pus deasupra legumelor se va usca.

Pizza vegană se coace timp de 7-12 minute, până când marginea este ușor crocantă și aurie.

După ce se scoate din cuptor, deasupra ei se presară frunze de busuioc verde și de spanac.

Enjoy! 

Please publish modules in offcanvas position.